Práce okolo rodinného domu

Snom mnohých ľudí je bývanie na dedine. Máte pokoj a ticho, ktoré vyhľadávate. Navyše vlastníte nehnuteľnosť v podobe rodinného domu s pozemkom aj na záhradu. Radi pestujete rôzne rastlinky vo vašej záhrade? Musíte sa starať aj o váš trávnik alebo aj o interiér vášho rodinného domu, čo vždy nie je až také jednoduché. Ak vlastníte rodinný dom, ktorý pozostáva zo štyroch až viac izieb, nezávidím vám. Máte veľa upratovania. Kým prejdete od upratania všetkých izieb, kúpeľne, záchodu, až po kuchyňu a obývaciu miestnosť, určite sa zapotíte.

 

rodinný dom

 

Navyše vás potom ešte čaká aj starostlivosť o záhradu. Rozdeľte si činnosti aj s vašim manželom, ktorý sa veľmi rád postará o záhradu. V záhrade je vždy čo robiť. Nenudíte sa tam. Od starostlivosti a polievania rastliniek, zeleniny, až po pravidelné pokosenie trávnika. Aby vaša záhrada vyzerala naozaj skvostne, musíte svoj trávnik neustále ošetrovať a kosiť. Kosenie by ste mali robiť vhodnou kosačkou, pri ktorej sa moc neunavíte. Nechcete pri kosení stráviť celý život. Svoj voľný čas venujte aj svojej rodine, ktorá za to stojí a potrebuje vás.

 

umývanie podlahy

 

Taktiež vaša manželka sa nemôže venovať neustálemu upratovaniu vášho rodinného spoločného domu. Skúste jej s činnosťami pomôcť. Verte mi, že to ocení a bude vás milovať ešte viac ako doteraz. Len vhodne a spravodlivo rozdelené domáce práce prispievajú k spokojnému nažívaniu a k šťastnému životu v manželstve. Ak máte deti, po nich má isto vaša manželka plno neporiadku, ktorý musí každý deň upratovať. Vždy sa niečo nájde. Pre to jej pomôžte aj s vašimi deťmi. Zoberte ich niekde na detské ihrisko, nech nerobia toľko neporiadku u vás doma v rodinnom dome. Vaša manželka bude môcť v pokoji upratať, čo potrebuje. Urobte jej radosť a vezmite do rúk aj vy prachovku alebo mop na podlahu. Nebude veriť vlastným očiam, že vás vidí upratovať.