Správny pitný režim

Bez vody by sme iba ťažko prežili. Je jednou z vecí, ktoré človek k životu proste potrebuje. Ako vyzerá správny príjem tekutín a na čo si dať pozor. Ľudské telo je postavené na báze tekutín – konkrétne vody. Práve preto je tak nesmierne dôležité dodržiavať pitný režim. V opačnom prípade si koledujeme o riadne problémy. Ohrozený dehydratáciou môžu byť hlavne deti a seniori. Riziko prehriatia organizmu sa v týchto dňoch zvyšuje úmerne so zvyšovaním teploty okolia. Voda nie je iba v pohári ale aj v ovocí a zelenine. Ak teda vaše dieťa odmieta piť čistú vodu, majte sa na pozore.

voda

Nadmerný príjem presladených malinoviek a sirupov vedie k zaťažovaniu tráviacej sústavy a nechceného priberania. To vedie k riziku vzniku detskej obezity a aj tej v dospelom veku. Je až zarážajúce, koľko stoviek detí každoročne pribúda k tejto smutnej štatistike, napriek tomu, aký neobmedzený prístup k informáciám ohľadom stavy a zdravia máme k dispozícii. Nechce vaše dieťa piť vodu? Schovajte ju! Do niečoho, čo dieťa upúta a zaujme. Napríklad do limonády bez pridaného sladidla, sirupu alebo arómy. Nebojte sa kúpiť jeden kvetináč s mätou. Jej lístky sú dostatočne aromatické, aby vytvorili príjemnú sviežu chuť.

limonáda

Aby mali všetci neustáli prístup k vode a teda k správnym návykom. Vyskúšajte stolový výdajník vody. Dávkovanie je jednoduché a nenáročné. Presne podľa predstáv. Spotreba vody je jasne viditeľná a viete ju odsledovať. Takto môžete mať istotu, že je všetko v poriadku. Dehydratácia je totiž nielen bolesť hlavy, malátnosť a nervozita. Spôsobiť môže aj oveľa vážnejšie problémy ako je dezorientácia, problém s motorikou a v najhorších prípadoch končí smrťou. Myslite teda na svoje zdravie a zaraďte vodu do svojho každodenného rituálu hneď ráno. Ak do nej pridáte kúsok citrónu, úspešne naštartujete metabolizmus a podporíte dokonca aj chudnutie a proces trávenia a vyprázdňovania.