Ako si uchovať zeleninu ovocie domáce


Prečo dobre konzervovať ovocie a zeleninu. Aj keď žijeme v takej bláznivej modrenej dobe plnej nástrah či ide živobytie či vojny či na každom kroku samé polotovary a hotové jedlá. Vidíte aj napriek k tomu v domácnostiach má stále zelenú konzervovanie. Tento typ konzervácie milujú aj záhradkári. Jasné dá sa kúpiť ovocie aj zelenina či v obchode či na trhu ale to nie celkom ono. Lebo neviem či ste počuli v správach dávali nedávno že skoro všetko ovocie aj zeleninu dovážame. Bože prečo nie sme sebestačná krajina také veľké Slovensko hrúza. Na miesto toho aby pestovali zemiaky na poliach či dobrú kukuricu pestuje sa samá Repka Olejná choré. Voľakedy sa kadečo pestovalo na poliach od výmyslu sveta a robilo sa ručne nie ako teraz že sedia zavretí v kombajnoch. Ale tiež v traktoroch. Včera dávali TV správach pri Nitre utvorili rekord v počte kombajnov až 13 bolo na jednej roly.

super sezóna

Ako dieťa som milovala žatvu. Chodievali sme na pole medzi žitom ja bratranec občas aj sesternice to bola sranda. Raz sme mali rakety na bedminton a bratranec jednu raketu chytil a šmaril do poľa kde bolo žito a vôbec sme ju nenašli potom. Proste ju ďaleko zahodil šašo to bol. Jasné museli sa druhé kúpiť. Len to ma štvalo že to mamka doniesla z Nemecka to boli také drahé značkové. Skoro ho dorazili  no čo už bol veľký beťár ako malý. Voľakedy bol úplne iný život. Moji starí rodičia mali všetko od výmyslu sveta či išlo hospodárstvo alebo záhradu. Mali prvý tu na dedine veľký dom všetko na tú dobu. Aj TV mali ako prvý v 1952 dokončili veľký dom a mali luxus na tú dobu.

úspešný záhradkár

Boli sebestačný. Môj starkí bol vedúci v Uhoľných skladoch na tú dobu riaditeľ ako dnes podnikateľ mali sa dobre. Moji starí rodičia boli veľmi vďačný bol by sa rozdal my to máme po nich. Keby som mala svoju záhradu a dopestovala by som si ovocie a zeleninu poprípade dochovala hydinu dala by som resp. pomohla chudobnej rodine napr. taký čo majú viac detí alebo tým čo sú starí a sami. len v dnešnej dobe si ľudia nevážia takmer nič len hmota im je na prvom mieste. V dávnych časoch nejak nepoužívali chemické prípravky na postreky či už išlo o zeleninu a pod. Dnes už aj ta pôda je nasiaknutá chémiou des. Pokiaľ nemusíte pestujte Bio viem že aj vzduch znečistený už dnes či nie všetko také ako bolo pretým. Ale radšej si pestujte robte na svojej záhrade je to iné. Zeleninu či ovocie ale aj sa dá aj mraziť.