Závislosť nie je dobrým priateľom


Život si určujeme my sami, aký ho budeme žiť. Máme plno rôznych rozhodnutí, ktoré sú buď správne alebo veľmi nesprávne. Niekedy urobíme jednoducho v živote obrovskú chybu, ktorú nevieme len tak sami napraviť. Mali ste problém vo vzťahu, ktorý hraničil s rozvodom? Rozvod nie je príjemná vec. Ide o to, že by ste sa so svojim partnerom mali vždy na všetkom dohodnúť. Ak vás trápia financie, určite to nevyriešite len tak sami. Financie sú veľmi častým problémom a spúšťačom hádok. Hádky sú veľmi nepríjemné v každom jednom vzťahu. Dá sa situácia vyriešiť aj bez zbytočných hádok. Dvaja ľudia by sa mali vo vzťahu vedieť porozprávať o rôznych životných situáciách a snažiť sa čo s najväčším kľudom a pokojom vyriešiť všetko.

šťastný pár

Niekedy je to veľmi častým problémom, ktorý mnoho párov rieši práve hádaním sa. Aj vy máte v rodine človeka, s ktorým sa večne hádate a neviete sa s ním normálne o rôznych veciach porozprávať? Mali by ste to vyskúšať. Len tak môžete viesť normálny a šťastný život v páre. Problémom vo vzťahu môže byť aj alkohol alebo stávkovanie. Ak partner hrá hazardné hry alebo stávkuje, od takého by ste sa mali držať čo možno najďalej. Je to závislosť, ktorá sa síce dá vyliečiť, no je to veľmi zdĺhavý proces a náročný. Chcete sa zúčastňovať na tom, ako sa váš partner z tejto závislosti lieči? Ani moc nie si myslím.

vzťah

Lenže to je vec môjho názoru. Svoj vlastný si vytvorte vy sami. Hazard a alkohol nikdy neprinášajú do vzťahu nič pozitívne. Predstavte si, že s takýmto človekom máte zdieľať svoje záujmy alebo financie. To, aby ste si kúpili trezor. Nikdy nebudete mať istotu, že takémuto človeku budete môcť plnohodnotne dôverovať. Radi by ste svojho partnera vyliečili zo závislosti? Mnoho ľudí má problém s hazardom alebo s alkoholom. Nie je to príjemná vec, no je možné ju vyliečiť. Existujú rôzne špeciálne inštitúcie, ktoré pomáhajú závislivým ľuďom. Vyliečenie človeka zo závislosti je aj na jeho uvážení. Musí to sám on chcieť. Len tak bude mať liečenie naozaj účinok, ktorý očakávate.